Raskausajan hierontaa ja vauvahierontaa Turussa

Raskausajan hieronta tapahtuu suurimmaksi osaksi kylkimakuulla. Myös puoli-istuvaa asentoa voidaan käyttää. Etsimme yhdessä mukavimman asennon tyynyjen avulla. Vatsamakuulla hierotaan yleensä vain alle 12 raskausviikolla olevia. Hieronnassa voi käydä synnytykseen asti raskauden edetessä normaalisti. Tervetuloa rentoutumaan pienen tai isomman masusi kanssa!

Raskausajan hieronta voi…

  • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan
  • Vähentää turvotusta esim. raajoissa
  • Laskea verenpainetta
  • Vähentää suonikohjujen muodostumista
  • Tehostaa veren ja lymfanesteen kiertoa
  • Auttaa lihaskramppeihin esim. jaloissa
  • Helpottaa niskan, hartioiden ja selän kiputiloja
  • Vähentää lihas- ja nivelperäisiä ongelmia
  • Helpottaa raskauden aikana tapahtuvista fysikaalisista muutoksista johtuvia vaivoja (esim. hormonaaliset muutokset, hengitys, ruuansulatus sekä virtsarakon ja suolen toiminta)

Huomaathan, että raskausajan hieronta ei korvaa neuvoloiden ja lääkärien antamaa hoitoa ja neuvontaa. Hierontaa harkitessa kannattaa kysyä tapauskohtaisesti lääkäriltä tai neuvolahenkilökunnalta, sopiiko hieronta juuri sinun raskauteesi ja menossa olevaan kolmannekseen ja onko mahdollisia syitä tai riskejä, miksei hieronta tule kysymykseen.

Vauvahieronta - rakkautta ja hellyyttä vauvalle

Vauvaa voidaan hieroa heti syntymäpäivästä lähtien (ei keskosvauvoja) riippumatta siitä, onko vauvalla jotain vaivoja vai ei. Vauvahieronta on sanatonta viestintää vauvan ja hierojan välillä. Vauvahieronta ei ole varsinainen hoitomuoto, vaan hierojan on tarkoitus opettaa taito vauvan vanhemmille, jotta he voivat häntä hieroen tarjota lapselleen lämpöä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Vauvahieronnan avulla pystytään kuitenkin myös vahvistamaan vauvan yleiskuntoa ja eri elinten toimintoja. Hieronta vaikuttaa vauvaan mm. seuraavilla tavoilla: vahvistaa verenkiertoa, syventää hengitystä, parantaa ruuansulatusta, laukaisee kehossa olevia, vaikka synnytyksestä johtuvia lihasjännityksiä, vahvistaa yleiskuntoa. Lisäksi hieronta edesauttaa lapsen motorista kehitystä, auttaa lasta hahmottamaan kehoaan, esim. jalat, kädet, sormet ja varpaat, luo myös isälle mahdollisuuden tutustua lapseensa ja saada hyvä suhde häneen jo vauvaiässä. Tunnetuin vauvahieronnan muoto lienee koliikkihoito, josta saadaan apua vatsavaivojaan itkevälle vauvalle, myös vauvojen refluksivaivoihin voidaan vaikuttaa hieronnalla.

 

 

Soita ja varaa aika raskausajan hierontaan tai vauvahierontaan!

Hierontastudio Green Apple tarjoaa raskausajan hierontaa sekä vauvahierontaa Turussa. Toimipiste sijaitsee 2 kilometrin etäisyydellä kauppakeskus Skanssista, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Ajanvaraus arkisin numerosta 0400 800 913, klo 9 – 19.

Lämpimästi tervetuloa!